Witam - Zaczne od tego, ze wjechalam samochodem na Milostowo, wjazd kosztuje 20 zl co uwazam za totalne zlodziejstwo. Dzwigac nie bede. Pomyslec by mozna, ze oplacamy prolongate za miejsce/grob wiec wjazd powinien byc wliczony w prolongate bo przepraszam na co te pieniadze ida ? Spoldzielnia Universum stworzyla dla siebie nowy rodzaj dochodu bo chyba maja za malo. Zarzad cmentarza Milostowo dziala nagannie, nie sprawuje kontroli nad grabarzami. Grob mojej babci przez to, ze wokolo niego coraz to nowe mogily powstaja /skopuja nie prolongowane/, popada w ruine. Ostatnio do przechylonego nagrobka, doszla szpara na 2-3 cm miedzy czesciami obramowania a takze dewastacja polowy posadzonych roslin ozdobnych. Za kazdym razem ziemia przy kopaniu nowego grobu przy mogile mojej babci jest zrzucana na Jej grob. Po grobie tez pewnie deptaja na pogrzebie. Nastepuje takze oslabienie stabilnosci nagrobka przez ciagle kopanie naokolo. Nikt sie nie przejmuje i ma wszystko w nosie. Dzwonilam do Universum, pani mnie odeslala do kierownika Milostowa, podala telefon ale niestety tam nikt nie odbiera, nie wazne jaki dzien czy godzina. Nie rozumiem. Postanowilam, ze napisze oficjalna skarge i pismo o odszkodowanie za zniszczone rosliny i o naprawe grobu. Nachylona plyte z nazwiskiem /ta pionowa/ juz naprostowal moj siostrzeniec ale dalsza naprawa wymaga kamieniarza. Czy ktos z Was spotkal sie z takimi sytuacjami ? Czy to zanosi sie na walke z wiatrakami ? Mnie to doslownie sie w glowie nie miesci jak mozna w ten sposob postepowac ? Prosze o rady co zrobic z tym fantem aby nie zostac odeslana z kwitkiem.
_________________ Hania ___________________________ Poszukuje aktu urodzenia Franciszek Thym, Tym, Timm, Timme, Thiem urodzony przed 1780 rokiem, zawod:młynarz
Haplogrupa V
Magiczne slowa: Prosze, Dziekuje, Przepraszam
|