ag54@poczta.onet.pl napisał(a):
...Nie akceptuję tzw."poznańskiej" zaborczości, lęku o przywłaszczenie sobie pracy innych. Mam duże problemy typu technicznego,informatycznego.Sądziłam,że szukanie przodków będzie przyjemnością, ale w/w problemy,niechęć i obawy innych skutecznie mnie zniechęcają. Pozdrawiam Anna
Szukam Golińskich z okolic Odolanowa ,Mikstatu i okolic
Anno.
Nic bardziej bolesnego – jak Twoja wypowiedź.
Przepraszam za te słowa, ale skoro nie akceptujesz Twoim zdanie „poznańskiej” zaborczości, to po jakie licho zalogowałaś się na Forum do” Wielkopolan” jako Użytkownik? – tego nie pojmuję.
Nie wiem z jakiego jesteś regionu, ale rzekłabym iż zamieszkują tam ludzie mało grzeczni.
Czy ta wypowiedź jest miła?
Nie pamiętam kiedy to było, jak spędzałam urlop z rodziną. Wiesz gdzie go spędzam? – w archiwach, a co tam robię? – indeksuję metrykalia, fotografuję różne księgi itd., a wiesz po co? – po to aby pomagać bezinteresownie innym.
Lubię się dzielić jeśli mam czym, ale ta pomoc ma być ode mnie, ma być wynikiem mojej pracy a nie ślizganiem się po ty….. innych, i och i ach - jacy to są aktywni na tym Forum.
Przecież informacje dostępne w Internecie prawie każdy wyszuka sam, a jeśli chce się przepisywać projekty, proszę bardzo, ale raczej do tego jest opcja prywatnych wiadomości i meile.
Na Forum winny być informacje, do których dotarliśmy w archiwach a których nie ma w Internecie, czy też z posiadanej mało dostępnej literatury.
Przepraszam, ale odechciewa mi się pracować i pomagać po takich wypowiedziach.