Hej!
Poszukuję informacji na temat rodziny (lub pewnej części rodziny) Wesołowskich, która wyemigrowała do Hiszpanii (Sewilla, Andaluzja, itd.).
Najpierw powiem, co wiem:
– urodzony w Poznaniu Edmund Wesołowski w XIX wieku wyjechał do Hiszpanii i w latach 60. XIX wieku osiadł w Sewilli
– Edmund, który prawdopodobnie był lekarzem, ożenił się z Carmen Revueltą Abril z Sewilli. Para miała przynajmniej trójkę dzieci – Guillermo (nie znam daty urodzenia), Juana (1.03.1861) i Edmunda juniora (21.05.1866)
– z aktu urodzenia Edmunda juniora, do którego dotarłem i który wklejam poniżej, wynika, że rodzicami Edmunda seniora byli „Guillermo” (zakładam: Grzegorz) i „Sofia” (zakładam: Zofia) „Cabatons”, choć nie jestem w stanie tego do końca rozczytać. jak wynika z aktu, oboje byli Polakami, pochodzili z Poznania
– w późniejszych latach Wesołowscy osiedli w Hiszpanii, gdzie żyją do dziś, prowadząc np. kancelarię prawną w Madrycie, a synowie Juana (Guillermo, Edmundo i Jose) mają za sobą pełną sukcesów karierę w wojsku.
Potrzebuję Waszej pomocy przy odnalezieniu informacji na temat Edmunda Seniora (kim był? kiedy i dlaczego wyjechał z Polski? kim byli jego rodzice?), a także rodziny Wesołowskich – czy utrzymywali jakiekolwiek relacje z Polską, czy się kompletnie odcięli? czy pozostał tu może jakiś odłam rodziny?
Jestem przekonany, że Wy, użytkownicy tego forum, jesteście dla mnie najlepszym możliwym źródłem pomocy

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki czy informacje. I jeśli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje ode mnie, chętnie pomogę!
Pozdrawiam serdecznie,
Kuba