Cytuj:
Mam kilka takich przypadków, że są to bardzo prawdopodobni przodkowie lub członkowie rodziny
WTG się dziwi co ja wypisuje w swoich drzewach. Jak coś przypuszczam więc pisze tak przy nazwisku
Edmund Kabaciński_przypisanyOjcu#1705 lub
przypisana mężowi lub
przypisany rodzicom.
Wielokrotnie likwiduje te przypiski, po uzyskani 100% pewności, ale wielu pozostanie na wile lat do rozpoznania. Co powoduje takie zapisy. Miejsce urodzenia, niekompletność ksiąg, brak , przeglądania potrzebnych ksiąg, ta sama wioska , miasteczko co sugerowani przodkowie.
Ale jak mówi przysłowie " każdy sobie rzepkę skrobie" szanuję kazde rozwiązania, bo to Jemu maja one służyć.
Tym sposobem i innymi moimi rozwiązaniami mam wszystkie wypisy z ksiąg parafialnych internetu w uporządkowane według parafii roczków. Excel programy, każdy modyfikuje jak mu pasuje. Dzieci rodziły sie w rożnych wioskach, a ich rodzice jeszcze większych odległościach od żyjących dzieci.
# taki znak i odpowiednie opisanie wypisze wam kto do kogo i jakiej linii należny
Stan na dzisiaj to od 2003 roku to 18909 co stanowi 6429 rodzin nie wszyscy są ze sobą powiązani, to co wy nazywacie luzakami też tam są.
To moje linie do 1716 / 1670 linie Hundt / linie brata dziadka. Drugi brat nawet dalej bo to szlachta Lutomscy. Żony jeszcze wcześniejsze z okolic Gniezna [ bo tutaj mamy kompletne księgi, nawet takie co nie maja Mormoni.] oraz ostanie odkrycia okolice Szamotuł, Śremu .
Synowa to wschodnia Polska z okresu przed 1939 r. i jak się mówi herbowi z pióropuszami, wewnętrznymi ślubami, itp , ich tutaj nie ma w podanych liczbach.
Grempka,Srajek/Owczarczak/Majchrzak k/Kościana,Wyskoć,Wławie,Maciejewo